Ternat wil opnieuw vooruit

 

In Ternat, Lombeek en Wambeek heerst koning auto, vaak zonder ontzag voor andere weggebruikers. Hoewel, ook de auto staat méér en méér stil in Ternat. Hoog tijd om te kiezen voor een vlot en veilig verkeer waar voetgangers, fietsers en automobilisten naast elkaar kunnen bewegen.

 

CD&V en Volks kiest voor een duurzame mobiliteit met aangename stationsomgevingen, verkeersluwe schoolomgevingen, verkeersveilige wijken en straten, een uitgebouwd netwerk van fietsroutes en wandelwegen, voldoende ruimte voor openbaar vervoer en parkeergelegenheid. Een fietsleenpunt laat pendelaars zich vlot verplaatsen van en naar de stations. Fietsostrades langs de spoorwegen zorgen voor snelle routes naar Aalst en Brussel, maar ook intern binnen de gemeente. Vanuit Wambeek kan je met de bus naar Lombeek, Ternat en Asse.

 

Een vlottere verkeersstroom op de Assesteenweg en fietsbruggen over de Assesteenweg zijn onze prioriteit. De markt van Ternat en het centrum van Lombeek richten we opnieuw in. Aan de E40 komt een carpoolparking.

 

De markt van Ternat en het centrum van Lombeek richten we opnieuw in. CD&V en Volks wil deze pleinen teruggeven aan de mensen: aangename plekken met ruimte om te spelen, voor terrassen, groen, ontmoeting en handel. Daarnaast voorzien we plaats voor diefstalveilige fietsenstallingen en kortparkeren. Langparkeerders kunnen terecht op randparkings op wandelafstand.

 

Onze visie op mobiliteit zet de mens centraal, ongeacht het voertuig.

 

Ternat kan beter en wij weten hoe.

Onze andere standpunten
WordPress Lightbox